Teendők

 

Elhalálozás esetén követendő tennivalók

Lakáson történt elhalálozás esetén, értesíteni kell a házi (ügyeletes) orvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze. A hajdúböszörményi Központi Orvosi ügyelet telefonszáma 06-52-228-143.Az elhunyt elszállításáról a család és az orvos is értesítheti cégünket.

Az OZIRISZ 2000 Temetkezési Szolgáltató Betéti Társaság a halálesetek bejelentésére 24 órás folyamatos üzemben, diszpécserszolgálatot működtet a  06/52 227-414  telefonszámon.

A megadott telefonszámainkra folyamatosan érkező hívások alapján , a nap 24 órájában, a bejelentéstől számított legrövidebb időn belül, max 2 órán belül elszállítjuk a lakáson elhunytakat. Mivel a halál eset bejelentésekor az emberi élet egyik legmegrázóbb történésével kerülünk kapcsolatba, nagy felelősséggel és figyelemmel járunk el minden esetben.

Kórházi elhalálozás esetén a Halottvizsgálati Bizonyítványt, a Jegyzőkönyv haláleset bejelentéséről a kórházi felvételi iroda állítja ki, és adja át a hozzátartozó, temetést intéző részére.
Javasoljuk a Tisztelt hozzátartozóknak, hogy mielőtt a felkeresnék a kórházat, klinikát kérjék ingyenes és mindenre kiterjedő szaktanácsadásunkat a már ismeretetett elérhetőségeinken.
Kérdéseivel hétvégén,ünnepnapokon is forduljon hozzánk bizalommal.

Munkahelyen, közterületen, közúti járművön, ha elhalálozást észlel jelentse a rendőrségnek. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság telefonszáma  06/52 228-400  vagy hívja a  107  számot.

Ezen elhunytak elszállítására, a rendőrség rendelkezésére, napi 24 órás rendőrségi elhunytszállítást végzünk.
Az elhunyt szállítását a család, orvos és a rendőrség is kérheti cégünktől.

 

Temetés megrendelése

Az eltemetés módjára és helyére nézve, az elhunyt életében tett rendelkezése az irányadó. Ennek hiányában, az eltemetés módját és helyét az határozza meg, aki a temetésről gondoskodik, vagy arra köteles lenne.

A temetésről sorrendben, a következők kötelesek gondoskodni:

     - aki a temetést szerződésben vállalta,
     - akit arra az elhunyt végrendelete kötelez,
     - végintézkedés hiányában, az elhunyt elhalálozása előtt, vele együtt élő házastársa,
     - az elhunyt egyéb közeli hozzátartozója (Ptk. 685.§. b. pontja), a törvényes öröklés rendje szerint.

Amennyiben temetésre kötelezett személy nem található, ismeretlen helyen tartózkodik, vagy kötelezettségét nem teljesíti, a temetésről az elhalálozás helye szerint illetékes települési önkormányzat (fővárosban a kerületi önkormányzat) gondoskodik.

A gyászoló családok a temetéseket megrendelhetik a Hajdúböszörmény Kassa u. 1. alatti ügyfélszolgálati irodánkban. Amennyiben az ügyfeleink kérik és igénylik munkatársaink személyesen is felkeresik az általuk megadott címen.

Figyelem! A temetési hely felett az rendelkezik, aki azt megváltotta, vagy újraváltotta. Kizárólag a rendelkező írásos, két tanú aláírásával ellátott jóváhagyásával lehet meglévő temetkezési helyre temetni.

 

© 2008 Ozirisz 2000 Bt. minden jog fenntartva.